Справа Гонгадзе. ГПУ вже обіцяє завершити слідство восени

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.06.2010 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10500

Генеральний прокурор Олександр Медведько обіцяє в липні-серпні оголосити про закінчення досудового слідства у справі Гонгадзе.

"Липень-серпень ми оголосимо про закінчення слідства", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києв.

Медведько підкреслив, що в даний час продовжується слідство, завершується низка експертиз.

За його словами, останки черепа, знайденого в Таращанському районі Київської області, належать убитому журналістові Георгієві Гонгадзе.

"Експертиза завершена, ми одержали відповідь позитивну", - сказав Медведько.

Він акцентував увагу, що колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач співпрацює зі слідством і дає всі свідчення.

За словами генпрокурора, Пукач утримується в тих же умовах, що і раніше. "Я думаю, що він футбол не дивиться", - сказав він, коментуючи інформацію про те, що умови утримання Пукача більш ніж комфортні.

Коментуючи інформацію, що з'явилася, про ДТП за участю машини керівника слідчої групи у справі Гонгадзе генпрокурор відзначив, що це випадковість.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлене обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, може належати журналістові.

Тіло дотепер не поховане.

У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними в убивстві журналіста і засуджені до 12 (Костенко і Попович) і 13 рокам (Протасов) позбавлення волі.

Колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач тривалий час знаходився в розшуку, і в липні 2009 року був затриманий у Житомирській області.

З 23 липня за рішенням суду Пукач перебуває під вартою. Генпрокуратура пред'явила генералові Пукачу обвинувачення в причетності до убивства журналіста.

28 листопада 2000 року лідер Соцпартії Олександр Мороз оприлюднив у парламенті аудіозаписи, які, за його словами, підтверджували причетність тоді президента Леоніда Кучми до зникнення журналіста. Ці записи нібито зробив колишній офіцер Державної охорони України Микола Мельниченко.

Замовники убивства дотепер не встановлені.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.