Агітки і життя. Уряд Азарова запропонував фікцію замість податкових канікул

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.06.2010 16:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10503

Податкові канікули – це повна фікція.

Про це заявила народний депутат, заступник голови партії “За Україну!” Ксенія Ляпіна.

“Запропонована концепція податкових канікул не вкладаються ні в які привабливі рамки, бо запроваджуються лише для підприємців, які надають побутові послуги і для юридичних осіб, яких в природі бути не може”. - сказала Ляпіна.

“Для юридичних осіб податкові канікули запропонували тим підприємствам, які в рік мають оборот не більше 100 тис. грн.. А в цю суму неможливо вкласти навіть нарахування зарплати хоча би трьом працівникам підприємства - директору, бухгалтеру і одному найманому працівнику, – пояснює депутат, – Це значить, що уряд запропонував податкові канікули неіснуючим юридичним особам, бо в природі немає підприємства, яке могло б проіснувати цілий рік з оборотом до 100 тис грн.. Ніхто не буде створювати юридичну особу для річного обороту в 100 тис. грн.”. - впевнена Ляпіна.

“Те саме стосується фізичних осіб-підприємців, які надають побутові послуги, – сказала Ляпіна, – А що таке „побутові послуги” буде визначати Кабмін. Це буде для прикладу ремонт взуття, якого й так залишилося небагато, бо вони на оренду приміщень затрачають більше, ніж їм дадуть податкові канікули”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.