Тарасюк заявив про політичні репресії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.06.2010 16:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10504

Виклики колишніх міністрів уряду Юлії Тимошенко на допити до Служби безпеки України свідчать про політичні репресії щодо членів опозиції.

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр опозиційного уряду Борис Тарасюк.

«Колишнього міністра регіонального розвитку та будівництва України Василя Куйбіду викликано у Службу безпеки України для надання пояснень. Причини виклику в СБУ В.Куйбіди не пояснили. Ми розцінюємо цей факт як початок політичних переслідувань проти колишнього міністра», - сказав Тарасюк.

Тарасюк також не виключає, що політичний тиск з боку СБУ пов’язаний з наближенням місцевих виборів.

Віце-прем'єр-міністр опозиційного уряду зазначив, що Василь Куйбіда двічі обирався міським головою Львова і до сьогодні зберігає достатньо високий рейтинг серед політиків Львова.

«Сьогодні поки що рано давати остаточні оцінки щодо справжніх причин виклику в СБУ. В той же час тенденції, які відбуваються в Україні, викликають тривогу. Всі ми є свідками того, що правоохоронні органи перетворені в машину для політичних переслідувань опозиції», - сказав він.

«Обмеження проведення мирних заходів, порушення кримінальних справ проти політиків і колишніх членів уряду, обмеження свободи слова і переслідування журналістів – все це яскраві приклади, які свідчать про намагання перетворити Україну в поліцейську державу з авторитарним режимом», - резюмував Тарасюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.