У США спалахнула дискусія навколо швидкісного Інтернету

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 17.06.2010 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10508

У США починаються дебати щодо того, хто повинен контролювати доступ до Інтернету.

Уряд хоче регулювати компанії, які надають послуги швидкісного Інтернет-сполучення, аби не дозволити їм вирішувати, як саме американці користуються Інтернетом.

Адміністрація Обами має амбітні плани в наступні 10 років забезпечити кожного американця швидкісним Інтернетом.

Уряд також хоче домогтися однакового доступу до всіх вебсайтів, а також, аби провайдери кабельного та бездротового Інтернет-зв’язку не могли вирішувати хто і що саме бачить в Інтернеті.

Минулого року в Америці було майже 70 мільйонів користувачів швидкісного Інтернету. Проте, США значно відстають за рівнем поширення швидкісного Інтернету в країні від інших розвинутих країн. У списку, який нещодавно очолювала Данія, США посідають 15-те місце.

Але, за словами кореспондентки Бі-Бі-Сі у Вашингтоні, уряд не має юридичного права вказувати провайдерам що робити.

Організація, яка захищає цифрові права американців (Public Knowledge) підтримує такий крок.

Директор організації з юридичних питань Гарольд Фельд каже, що доступ до Інтернету не повинен надаватися на розсуд великих компаній: "Одна з причин, чому це так важливо, це те, що довкола швидкісного Інтернету ми плануємо освіту наших дітей. Ми плануємо нашу кар’єру. Якщо говорити про те, як люди беруть участь у суспільстві, то мати доступ до Інтернету так само суттєво, як електрику, чи телефон."

Проте, Стів Ларджент, який очолює Асоціацію провайдерів бездротового зв’язку (CTIA), каже, що урядове втручання придушить інвестиції та інновації.

"Ми бачили надзвичайне зростання, надзвичайну конкуренцію, надзвичайні інвестиції, які опиняться під ризиком, якщо уряд почне регулювати цю бурхливу індустрію. Ми думаємо, що це неправильний шлях."

За словами кореспондентки Бі-Бі-Сі, плани уряду цілком можливо будуть оскаржені в суді і врешті суди і Конгрес, можливо, будуть змушені вирішувати, хто контролюватиме Інтернет в Америці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.