Сімейний підряд. Янукович прилаштував у владу майже 100 родичів

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.06.2010 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10521

Започаткована Віктором Ющенком традиція “любих друзів” набула нової сили з приходом на Банкову Віктора Януковича.

Щонайменше 40 людей з найближчого оточення Президента Віктора Януковича - пряма рідня, брати, сестри, діти, батьки, куми – обіймають різні посади в державних органах влади, судах і працюють депутатами Верховної Ради або місцевих рад.

Про це пише журнал «Корреспондент». За підрахунками журналу, всі разом вони утворюють загін чисельністю майже 100 осіб.

Причому виявлені «Корреспондентом» споріднені групи - лише частина великої й дружньої «регіональної родини», в якій не враховані узи чиновників на ранг нижче, ніж керівники Кабінету Міністрів і народні депутати.

Аналітики запевняють, що за показником проникнення родичів у владу «Янукович і Ко йдуть на всеукраїнський рекорд — так багато рідні на держпостах не працювало навіть в оточенні Віктора Ющенка, якому його ж соратники дорікали в кумівстві у кадровій політиці».

Величезну роль сімейні зв`язки виконують в Адміністрації Президента, пише журнал.

Так, глава АП Сергій Льовочкін є кумом Януковича, а сестра Льовочкіна Юлія Новікова має депутатський мандат від Партії регіонів. Ба більше, серед кумів Льовочкіна є й депутат-«регіонал» Едуард Прутнік, і екс-президент Леонід Кучма.

Кумом Януковича є заступник генерального прокурора Віктор Пшонка. Його син Артем – народний депутат від Партії регіонів. Крім того, дружина Президента Людмила Янукович – кума голови Ради міністрів АР Крим Василя Джарти, чия донька Вікторія працює суддею Господарського суду Києва.

Син Януковича – Віктор-молодший народний депутат від ПР.

У свою чергу син заступника голови Адміністрації Президента Ганни Герман Микола за нової влади став заступником керівника Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Це призначення стало добрим злетом для людини, яка до того була помічником депутата, відзначає «Корреспондент».

Не відстають від АП й «регіонали» в уряді і парламенті. Так, дружина міністра Кабміну Анатолія Толстоухова працює заступником міністра у справах сім`ї, молоді і спорту.

Народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов має споріднений вплив на судову систему. У Ківалова, який поєднує своє депутатство з членством у Вищій раді юстиції, є кум – Володимир Колесниченко, який нещодавно очолив ВРЮ. При цьому донька Ківалова, Тетяна - депутат від Партії регіонів Одеської міськради.

Сьогодні сталося нове призначення, яке залишилося поза увагою «Корреспондента».

Президент України Віктор Янукович своїм Указом призначив Григорія Ілляшова головою Служби зовнішньої розвідки України.

Іншим указом глава держави звільнив Миколу Маломужа з посади голови СЗРУ.

Документи оприлюднені на офіційному сайті Президента.

Як відомо, Григорій Ілляшов - чоловік заступника глави АП Олени Лукаш.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.