У Росії кинули виклик офіційній пропаганді

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 21.06.2010 17:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10534

Петербурзьке Агентство журналістських розслідувань (АЖУР) розмістило в Санкт-Петербурзі плакати із словами “За Батьківщину, без Сталіна”. Плакати з’явилися в місті до 22 червня - роковинам початку Великої Вітчизняної війни.

Передбачається, що плакати провисять в Петербурзі до 27 червня. Вони розміщені на перетині Ленінського проспекту і проспекту Маршала Жукова, неподалік від метро і залізничних станцій "Купчино" і "Старая дєрєвня".

На плакаті окрім гасла "За Батьківщину, без Сталіна" розміщена фотографія ветерана війни Аркадія Забежинського, який спростував відоме твердження, що солдати під час війни, йдучи в атаку, нібито кричали "За Батьківщину, за Сталіна". "Ніколи, ніде в окопах не чув, як солдати кричали 'За Сталіна!'", - заявив ветеран.

Спочатку АЖУР планувало повісити свої плакати на початку травня, проте в агентстві, що розміщує зовнішню рекламу, заявили журналістам, що "є негласне розпорядження про те, що все, що пов'язане з символікою 9 травня, повинне проходити узгодження із Смольним".

У 2010 році в Санкт-Петербурзі вже з'являлося публічне зображення Йосипа Сталіна. На початку травня портрет генералісимуса був нанесений на автобус маршруту 187-к, велика частина якого проходить по Невському проспекту. Проте через день після виходу автобуса на маршрут супротивники появи Сталіна в суспільних місцях зафарбували його портрет.

Напередодні святкування 9 травня гасло "За батьківщину без Сталіна" було відмічене також в журналі "Сноб", який приклав до одного зі своїх номерів дві закладки з цими словами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.