Єдиний податок ліквідуть, як клас? Разом з дрібними підприємцями...

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 29.09.2006 13:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1054

Наступного року буде скасована спрощена система оподаткування.

Народний депутат Микола Катеринчук

Про це в інтерв’ю повідомив перший заступник голови Комітету ВР з питань економічної політики Микола Катеринчук.

“З наступного року буде ліквідована система спрощеного оподаткування. Норми, що фіксували його, містилися в законі про бюджет на поточний рік. У проекті ж головного фінансового документа наступного року їх просто немає. Щоб спрощенці могли працювати за старими правилами і надалі, необхідно приймати окремий закон. Але до нового року депутати навряд чи встигнуть це зробити”, - зауважив він.

Катеринчук впевнений, що такий розвиток подій був цілком прогнозований. Фактичну ліквідацію спрощенців як класу, за словами депутата, передбачає підготовлена відставленим урядом концепція реформування податкової системи.

Аналогічної позиції дотримуються і представники економічного блоку нового уряду. Ще в період свого першого віце-прем’єрства Микола Азаров не раз висловлювався за ліквідацію спрощеної системи оподаткування.

Загальновідомо, що платниками єдиного податку в Україні, як і в усьому світі є дрібні підприємці, які надають невеликі обсяги послуг чи займаються дрібнотоварним виробництвом. Це - так званий середній клас, який, як правило, становить найбільш численну групу платників податків у будь-якій державі із ринковою економікою.

Наявність спрощеної системи оподаткування дозволяє громадянину реалізувати своє невід'ємне право на підприємницьку ініціативу й у такий спосіб легально заробити стартовий капітал, щоб розширити бізнес. Більш того, це - найрезультативніший інструмент державної політики будь-якої держави у вирішенні проблеми зайнятості населення, бо саме дрібні підприємці забезпечують найбільшу кількість робочих місць.

Невже нинішній уряд узяв на озброєння ленінську ідеологію й прагне перетворити Україну на країну номенклатурних олігархів й безправних пролетарів?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.