Агітки і життя. Аскетичний маєток слуги народу Азарова не гірший за Януковича

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 22.06.2010 17:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10548

Прем’єр-міністр Микола Азаров отримав маєток на території Бази відпочинку Кабміну через колектив забудовників «Південний», який, в свою чергу, передав відповідну ділянку сину Азарова – Олексію.

Про це повідомила «Українська правда».

В 2000 році Будинок відпочинку «Конча-Заспа» передав Базу відпочинку Кабміну на баланс Державного управління справами (ДУС). В 2004 році ДУС під керівництвом Ігоря Бакая продало будівлі бази відпочинку Кабміну на території 11,9 га колективу забудовників «Південний» за 33 тисячі гривень, повідомляє видання.

В списку засновників КЗ «Південний» дружина нинішнього депутата Партії Регіонів - Григорія Смітюха - Ірина. Коли Бакай керував ДУС, Григорій Смітюх був його заступником. Він передав під будівництво своїй компанії «Антарес» ще два об’єкти ДУС. Перший - це старовинний особняк на вулиці Липській. Нині там знаходиться офіс Партії Регіонів. Другий - будівля у дворі адміністрації президента.

В 2004 році, в документах, що стосуються КЗ «Південний», з’явилося і прізвище одного з представників родини віце-прем’єра - його сина Олексія.

Інформація про те, що Олексію Азарову виділяється ділянка землі під садівництво та будівництво індивідуального гаража на території КЗ «Південний» є на сайті Київради за 21 жовтня 2004 року. Земля була виділена сину Азарова рішенням Київради безкоштовно.

21 жовтня 2004 року аналогічним рішенням Київради землю на території КЗ «Південний» отримав нинішній міністр фінансів Федір Ярошенко.

Ще один сусід Азарова в Конча-Заспі - сам Григорій Смітюх. В жовтні 2010 року рішенням Київради йому та його дружині було виділено землю під будівництво гаражів та садівництво на території КЗ «Південний».

В кінці 2007 року, до складу забудовників «Південного», згідно з документами Київради, приєднався Валентин Савицький, який в 2008-му очолював Центр земельного кадастру.

В той же день, іншим рішенням Київради землю по сусідству з КЗ «Південним», яку місцеві мешканці називають «дачі митників», було передано кооперативу іншого регіонала - Василя Хмельницького.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.