Азаров змалював райдужні перспективи і полякав чиновників

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.06.2010 18:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10550

Ухвалення нової редакції Бюджетного кодексу і Податкового кодексу дозволить Уряду розробити бюджет на 2011 рік на інноваційній базі.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ.

Він нагадав, що Верховна Рада України уже прийняла у першому читанні розроблені Урядом нову редакцію Бюджетного кодексу і Податковий кодекс: «Коли вони будуть прийняті в цілому, бюджет наступного року буде створений на інноваційній базі», - зазначив Азаров.

Крім того, за його словами, регіони в 2011 році можуть додатково отримати від 23 млрд. гривень у своє розпорядження, адже на місцевий рівень передаються 8 загальнодержавних податків і зборів та 5-та частина надходжень податку на прибуток підприємств.

Глава уряду також підкреслив, що ухвалення цих законодавчих актів сприятливо відобразиться на вітчизняних підприємцях, які, зокрема, відчують суттєве зменшення податкового навантаження: кількість податків скоротиться на третину, ставка податку на прибуток – з 25% до 20%, ПДВ – з 20% до 17%. Малий бізнес вперше отримає п’ятирічні податкові канікули.

Крім того, за словами Азарова, уряд вирішив на 80% скоротити перелік видів робіт, на які вимагаються ліцензії і дозволи. Уряд вже подав на розгляд Верховної Ради законопроекти щодо спрощення механізму державної реєстрації та припинення діяльності суб'єктів господарювання; запровадження системи електронної державної реєстрації суб’єктів господарювання; початку господарської діяльності на підставі декларації, а не дозволу.

Глава уряду підкреслив, що спрощення податкових, дозвільних, регуляторних процедур – це перший надійний заслін проти корупції. Другий – це жорстка правова оцінка діянь чиновників. Азаров повідомив, що зараз відбуваються перевірки у Державному резерві, Аграрному фонді, Державній податковій Адміністрації, НАК «Нафтогаз України» та інших державних структурах.

«Надалі правовий механізм працюватиме так, що декларуватися будуть не тільки доходи, а й видатки чиновників і їх близьких родичів. З нечистими руками і нечистою совістю ніхто в державі не спатиме спокійно», - заявив прем'єр-міністр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.