Навіть Президент Янукович не задоволений проектом Податкового кодексу від Азарова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.06.2010 12:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10554

Сьогодні, на розширеному засіданні уряду, Президент України Віктор Янукович висловив незадоволення проектом Податкового кодексу, підготовленого урядом і ухваленим парламентом у першому читанні.

“Вважаю, що Податковий кодекс у сьогоднішньому вигляді не є збалансованим і вимагає серйозного доопрацювання. Я впевнений, що на сьогодні він не має достатньої підтримки в парламенті. Тому треба над ним працювати разом з бюджетним кодексом на стільки, на стільки можливо збалансувати ці два найважливіших документи для життя країни. І після цього виносити їх. Скільки для цього потрібно буде часу – ми побачимо. Треба робити швидко, узгоджувати з громадськими організаціями, проводити громадські слухання, дослухатись до підприємців. І після цього його приймати.” - сказав Янукович, повідомила прес-служба.

Він зазначив, що Податковий і Бюджетний кодекси важко збалансувати одразу, але це треба зробити зараз. Янукович підкреслив, що ці документи мають слугувати меті подолання бідності, а не навпаки. “Безумовно, мета – щоб Податковий кодекс відповідав кращим європейським стандартам і був спрямований на підтримку ініціативи, на побудову чесних і прозорих відносин у такій делікатній сфері, як наповнення державної скарбниці. Це, і лише це, допоможе досягти головної мети, яку ми ставили перед собою, йдучи до влади – подолання бідності в Україні.” - зазначив Прехидент.

Саме бідність гарант вважає причиною, яка заважає здолати корупцію. “Бідність, зневіра суспільства у відповідальності політиків не дають нам можливості говорити про те, що на тлі певних успіхів в соціально-економічній сфері нам вдалося просунутися в напрямку подолання корупції.” - сказав Янукович.

“Причина вся у незавершеності створення системи протидії корупції і розбалансованість влади. Тому нам цю ситуацію треба виправляти. Вона не влаштовує сьогодні ні суспільство, ні мене як Главу держави, і я впевнений, що і всіх присутніх у цій залі. Для того, щоб змінити ситуацію, необхідно багато чого зробити, але головним у цьому переліку є наявність політичної волі. Я вважаю, що вона у нас з вами є.” - сказав Янукович.

Президент назвав кроки, які він вже розпочав робити і зробить у найближчий час. “До моїх ініціатив також належить реформування державної служби, судової і правоохоронної систем. Ми всі ці напрацювання робили і робитимемо разом з урядом і разом із коаліцією у Верховній Раді України так, як ми і домовлялися.” - сказав Янукович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.