Агітки і життя. Проти журналістів львівського видання порушили чергову кримінальну справу

Автор/джерело -  © Експрес



Дата публiкацiї - 23.06.2010 14:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10558

Проти журналiстiв львівської газети “Експрес” порушили чергову кримiнальну справу.

Про це заявив речник обласного управлiння мiлiцiї Денис Харчук, повідомили у редакції видання.

"Дiйсно, така справа є, порушена за статтею 358 Кримінального кодексу. А що ви хочете? Ваш журналiст у всьому зiзнався, вiд адвоката вiдмовився, обвинувачення пiдписав. Справа вже у прокуратурi, i невдовзi буде передана до суду", - сказав Харчук.

Підставою для відкриття справи, за словами представників видання, став журналістський експеримент, у ході якого репортери "Експресу" купували талони технiчного огляду.

"Пiд час розслiдування ми купили не один й, навiть, не два талони технiчного огляду пiд конкретнi номери рiзних автiвок. Цiна була такою ж, iнколи з рiзницею у 50-100 гривень (залежно вiд марки автомобiля), як i мала би бути при наявностi нормального продажу не пiд примiщенням, а в примiщеннi держустанови МРЕО", - розповів журналiст Олександр Мартинець.

За його словами, талони технiчного огляду журналісти купували "пiд порогом й на порозi МРЕО, купляли на ринках".

"Їх приносили нам i у кав'ярнi. Все вiдбувалося швидко. За один день. Та найцiкавiше, люди, якi продавали нам цi талони i, якi не пiдозрювали, що їх вiдслiдковують журналiсти, завжди йшли в одному й тому ж напрямку... до стiн МРЕО. Нiяких станцiй дiагностування авто. Нiяких медоглядiв. Все швидко i за грошi", - розповів журналіст.

Він також заявив, що його не ознайомили з постановою про порушення кримінальної справи. "Нiхто не знайомив мене з обвинуваченням. Ми увесь цей час чекали, як використає мiлiцiя фактаж, що ми надали. Ми готовi були допомогти слiдству, ми знаємо людей, якi торгують техталонами. Ми вiрили, що пояснення допоможуть мiлiцiї розкрити злочин, скоєнний проти багатьох тисяч водiїв", - сказав Мартинець.

За фактом публікації редакція офіційно звернулася до керівництва МВС та прокуратури з проханням порушити кримінальну справу і покарати винних в організації "масштабного незаконного продажу техталонів".

Як відомо, прокурор Львівщини Олексій Баганець попросив генпрокурора Олександра Медведька провести перевірку щодо незаконного збору і поширення інформації журналістами газети "Експрес".

Раніше видання написало про "Лексус" прокурора.
Ще раніше редакцію "Експресу" тричі обстрілювали невідомі, скоєно декілька замахів на головного редактора газети.

Також порушено справу проти директора видання, прокуратура звернулась до суду з позовом, у якому вимагає "заборонити газеті поширювати інформацію" про махінації прокурорів.

Журналісти провели кілька акцій проти тиску на газету, зокрема, перекривали рух на міжнародній трасі Київ-Чоп та приковували себе залізними ланцюгами до останнього вагону потяга Будапешт-Москва у Львові.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.