Агітки і життя. Споконвічне братерство по-російськи

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.06.2010 21:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10568

Опитування, проведене Левада-центром, показав, що 19% жителів Росії виступають за те, щоб продавати Україні газ дорожче, ніж споживачам у Західній Європі.

Як повідомляє Reuters, 12% росіян підтримують аналогічну політику щодо Білорусі. При цьому продавати газ за невиправдано високими цінами Естонії, Латвії та Литві запропонували 36% опитаних.

У той же час, опитування показало, що більше половини жителів РФ вважають, що ціни на російський газ для Мінська і Києва, а також для прибалтійських держав мають відповідати цінами, які платить Західна Європа.

При цьому справедливість пільгових цін для Білорусі визнали 22% російських респондентів, а для України - 18%.

Відзначимо, що опитування проводилося в кінці травня, ще до того, як виник газовий конфлікт між Мінськом і Москвою. У ньому взяли участь 1600 росіян з 130 населених пунктів 46 регіонів РФ. Статистична похибка дослідження не перевищує 3,4%.

Раніше Всеросійський центр вивчення громадської думки з'ясував, що 62% росіян вважають, що для їхньої країни важливіше продовжити термін перебування Чорноморського флоту в Севастополі, ніж зберегти ринкові умови постачання газу до України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.