Генерал СБУ Андрій Кожем’якін: керівник державного органу остаточно перетворив СБУ в напівкримінальну структуру, яка стоїть на захисті владних олігархічних кіл та кланів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.06.2010 11:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10571

Служба безпеки України перетворилася на репресивний механізм.

Про це заявив Перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін, коментуючи затримання екс-голови Державної митної служби.

«Факт затримання екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка Службою безпеки України свідчить про те, що СБУ повністю перетворилася на репресивний механізм розправи над тими, хто не давав можливості наживатися певним колам ділків за рахунок української держави», - наголосив Кожем’якін.

Народний депутат зазначив, що «сьогодні вся Україна пересвідчилась, що керівник державного органу, на який покладено захист національних інтересів, остаточно перетворив СБУ в напівкримінальну структуру, яка стоїть на захисті владних олігархічних кіл та кланів».

На переконання Кожем’якіна, політичну вендету, яку розпочав голова СБУ проти керівників державних органів, які протистояли корупції, остаточно засвідчує, що Хорошковський прийшов у Службу безпеки України виключно обслуговувати забаганки діючої влади та водночас вирішувати свої особисті бізнесові питання.

«БЮТ не допустить будь-яких незаконних дій, а тим більше політичних репресій над тими, хто чесно і сумлінно виконував покладенні на них Конституцією та законами України обов’язки. А пану Хорошковському і тим, чиї замовлення він виконує, ми б порадили брати приклад з тих людей, яких вони сьогодні кидають за грати», - сказав Кожем’якін.

Довідка. До обрання народним депутатом України генерал Андрій Кожем'якін був заступником голови Служби Безпеки України. Наразі, згідно з чинним законодавством, на час виконання депутатських обов'язків, він перебуває у резерві СБУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.