Тимошенко заявила про політичні репресії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.06.2010 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10574

Юлія Тимошенко заявляє, що команда Януковича продовжує проти колишніх урядовців кримінальні переслідування, які носять суто політичний характер.

"Учора Службою безпеки України був затриманий екс-голова Митної служби, який працював в уряді, який я очолювала. Це Анатолій Макаренко", - повідомила Юлія Тимошенко сьогодні на брифінгу в Києві.

Лідер БЮТ переконана, що арешт Анатолія Макаренка пов'язаний з політичними мотивами. "Можливо, це вже перший приклад при Президенті Януковичі, коли людину, яка обіймала посаду, офіцера вищого рангу, кинули за грати за те, що він захищав державні інтереси, за те, що він всіма своїми діями забезпечив для України розмитнення природного газу, який в кризу дав можливість утримати ціни на гарячу воду, на газ для населення, а також дати помірковану ціну для промисловості", - пояснила вона.

"Це перший випадок, коли за грати кидають не злочинців, а офіцерів, які служили і служать чесно Україні і її національним інтересам. У цьому є ознака цієї влади", - резюмувала Тимошенко.

Вона має намір звернутися до силових структур для того, щоб дати роз’яснення щодо необхідності порушення кримінальних справ за фактом незаконних дій засновників "Росукренерго".

"Я особисто відвідаю всі силові структури і дам всі роз'яснення, що потрібно порушувати кримінальні справи проти злочинців, якими є засновники "Росукренерго", якими є високопосадовці, які їх прикривають", - заявила Тимошенко.

Серед високопосадових осіб, причетних до злочинів "Росукренерго", Тимошенко назвала Віктора Януковича, Юрія Бойка і Дмитра Фірташа.

Крім того, Тимошенко пообіцяла залучити правозахисні компанії та адвокатські бюро для захисту екс-керівника Митної служби Анатолія Макаренка і всіх інших екс-посадовців, які захищали інтереси держави Україна.

"Суди, якщо вони будуть проходити правосудно і чесно, не мають жодної підстави розглядати ці справи, проводити затримання і приймати рішення про арешт Макаренка, не мають жодних підстав виносити вироки", - переконана Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.