Нардепи-заукраїнці зацікавилися долею російського шпигуна

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.06.2010 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10576

Нардеп Стойко запідозрив, що очільник СБУ Хорошковський приховує правду.

Народний депутат, член комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, член президії партії "За Україну!" Іван Стойко вимагає від голови СБУ оприлюднити інформацію про те, який суд і до якої міри покарання засудив офіцера ФСБ, затриманого українськими спецслужбами за шпигунство 27 січня в Одеській області.

Про це йдеться в депутатському зверненні Івана Стойка до голови СБУ Валерія Хорошковського, повідомила прес-служба партії.

Нагадаємо - 27 січня в Одеській області СБУ затримала п'ятьох офіцерів ФСБ Росії, які намагалися отримати відомості у військовій та оборонній сферах, що є військовою таємницею. Стосовно старшого офіцера було порушено кримінальну справу за ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України і обрано запобіжний захід у вигляді арешту. Інших співробітників ФСБ РФ вислали з території України із забороною в'їзду на 5 років.

Голова СБУ Валерій Хорошковський заявив, що старшого офіцера ФСБ вже засуджено. Проте він відмовився уточнити, яким саме судом і до якої міри покарання.

«СБУ займається взагалі не зрозуміло чим, – наголосив Стойко, – Нове керівництво почало свою діяльність із закриття архівів, потім воно приступило до вербування ректорів, тиску на телеканали, а зараз займається «бесідами» з активістками жіночих організацій».

«СБУ в незаконний спосіб допустила на нашу територію російських розвідників, які зараз працюють на базі Чорноморського флоту РФ в Севастополі, - нардеп, - Це незаконно, бо українське законодавство забороняє діяльність іноземних спецслужб на нашій території».

«Ці факти свідчать про те, що Служба безпеки України перестала виконувати свої прямі обов’язки – захищати державний суверенітет, конституційний лад і територіальну цілісність, – стверджує Стойко, – Наші спецслужби перетворилися на філію ФСБ і почали діяти в путінських традиціях».

«Тому в нас виникають сумніви що російський шпигун, затриманий в Одесі, поніс покарання за розвідувально-підривну діяльність проти України, особливо з огляду на те, що Хорошковський приховує цю інформацію від громадськості», - підсумував Іван Стойко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.