Через космічні борги киян позбавляють гарячої води

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.06.2010 15:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10578

Енергопостачальна компанія Київенерго припинила гаряче водопостачання будинків, що обслуговуються районними котельнями Відрадний, Нивки і Дніпроводська, через обмеження поставок газу газопостачальною компанією Київгаз.

Як говориться в повідомленні Київенерго, внаслідок обмеження газопостачання без гарячої води залишилися 899 споживачів столиці.

Зокрема, у Солом'янському районі (зона котельні Відрадний) - 483 споживачі (348 житлових будинки, 20 лікарняних установ, 22 дитсадки, 18 шкіл, 75 відомств), в Подільському районі (зона котельні Нивки) - 391 споживач (310 житлових будинків, 5 лікарняних установ, 21 дитсадок, 23 школи і 32 відомства), в Оболонському районі (зона котельні Дніпроводська) - 25 споживачів (21 житловий будинок, один дитсадок і три відомства).

"Припинення подачі газу на котельні Київенерго є прямим наслідком заборгованості компанії за спожитий газ, яка, у свою чергу, обумовлена існуючим боргом міської влади перед підприємством. Вартість тепла в Київенерго є найнижчою в Україні, але більш ніж 70% витрат при його виробництві - це газ, який за ми повинні розраховуватися вчасно. Але за час дії торішнього меморандуму міська влада Києва не змогла вирішити питання про погашення двомільярдного боргу перед компанією, щоб ми могли перерахувати ці кошти газопостачальникам. Вкотре наголошуємо, що це питання потребує особливої уваги та термінового вирішення, оскільки до опалювального сезону залишилося трохи більше, ніж три місяці", - заявив заступник голови правління АК Київенерго Іван Ричка.

Компанія закликає київську владу в терміновому порядку розібратися в даному питанні.

Станом на 18 червня загальний борг споживачів за тепло становить 1,2 млрд. гривень, з яких борг населення - 794 млн гривень.

Нагадаємо, комунальне підприємство Київміськсвітло склало графік погашення заборгованості за спожиту електроенергію, згідно з яким основна сума коштів буде перерахована АК Київенерго протягом літа, а решту суми буде повернено восени. Свій графік погашення заборгованості перед Київенерго за спожиту електроенергію готує підприємство Київпастранс.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.