БЮТ оприлюднив сенсацію, якій вже три роки

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.06.2010 20:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10583

Партія “Батьківщина” оприлюднила фотокопію довіреності співвласника “РосУкрЕнерго” Дмитра Фірташа міністру палива та енергетики Юрію Бойку.

Документ, яким бізнесмен надав Бойку право управляти та розпоряджатися всім рухомим і нерухомим майном Фірташа, розміщено на офіційному сайті БЮТ в четвер.

"Таким чином, документ підтверджує - чиї інтереси насправді захищав у Стокгольмському суді міністр з уряду Азарова", - зазначають в прес-службі партії.

В той же час ця довіреність взята з сайту "Української правди".

Ще в 2007 році прес-секретар міністра палива і енергетики Костянтин Бородін, виступаючи від імені Юрія Бойка, підтвердив існування подібного документа.

"Таке доручення дійсно існує. Воно було видане винятково у зв'язку з тим, що в 2005 році Юрій Бойко на прохання Дмитра Фірташа виступив його представником у шлюборозлучному процесі з Марією Фірташ. І саме для виконання цієї ролі на ім'я Юрія Бойка було видане доручення на розпорядження всім майном Дмитра Фірташа", - повідомив Бородін.

Від “Аратти”: власне кажучи, ми не впевнені, що бютівцям можливо б було дістати двіреність від Фірташа Бойку, наприклад, про представництво його інтересів у Стокгольсмському трибуналі. Було б абсурдним вважати навіть, що такий документ існує у природі. Подібні справи, як кажуть вирішують без документів і свідків.

Разом із тим, публікація цього документу трирічної давнини матеріально доводить, що між співвласником РУЕ і міністром Бойком існують давні дружні (а може й не тільки) стосунки. І саме це цілком може бути мотивацією того, що високопосадовець матиме спокусу вчинити дії не на користь держави Україна. Адже на кону - мільярдні суми.

А надто - враховуючи сталі національні традиції у вищих ешелонах влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.