Ілюзорна переспектива іменого виборчого блоку Литвина не напружує

Автор/джерело -  © Українська правдв



Дата публiкацiї - 25.06.2010 11:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10588

Спікер Володимир Литвин спокійно відноситься до ініціативи щодо скасування права блоків брати участь у місцевих виборах.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Рада".

На питання, як спікер ставиться до цієї ініціативи, Литвин відповів: "Спокійно. Без політичної напруги".

"Взагалі, я вважаю, що питання виборів, дати виборів не варто було приділяти стільки уваги. Не варто. Це повинен бути буденний процес", - додав він.

"Я розумію, що коли блок має іменний характер, то опоненти, як правило, зосереджують свою критику щодо лідера блоку. І достатньо його змішати, як в народі кажуть, з землею, як втрачає перспективу та політична партія, той політичний блок, який він представляє", - сказав спікер.

За словами Литвина, "рано чи пізно від цього доведеться відмовлятися".

"Зрозуміло, що це буде примушувати людей менше уваги приділяти персоніфікації української політики", - зазначив він.

"Якщо нинішній склад місцевих рад дивитися, то у нас чи не найбільше депутатів. І вони обиралися від Народної партії, а не від блоку Литвина", - додав спікер.

Як відомо, раніше глава адміністрації президента Сергій Льовочкін заявив, що законопроект про місцеві вибори, найімовірніше, буде зареєстрований у Верховній Раді наступного тижня.

За його словами, цей законопроект, "найімовірніше", буде передбачати обрання "нижчих" рад за мажоритарною системою, а "вищих" - в пропорції партійної і мажоритарної частини 50:50.

При цьому, за словами Льовочкіна, у виборах в органи місцевого самоврядування зможуть взяти участь лише зареєстровані в Україні партії, а не виборчі блоки.

Також він заявляв, що місцеві вибори відбудуться 31 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.