Медведька готують на пенсію?

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 25.06.2010 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10589

Виконуючим обов’язки Генпрокурора України зараз є перший заступник Віктор Пшонка.

Як пояснили у ГПУ, Генеральний прокурор України Олександр Медведько перебуває у відпустці. А на час його відпустки виконувати обов’язки Гепрокурора буде його перший заступник Віктор Пшонка.

Водночас, як повідомило ІМК джерело у Партії регіонів, існує велика ймовірність того, що Медведько з відпустки вже не повернеться на посаду Генпрокурора.

"Після відпустки Медведько в це крісло вже не повернеться. Президент має намір у Верховну Раду внести подання щодо звільнення Медведька і про призначення замість нього Пшонки. В коаліції готові підтримати кандидатуру Пшонки", - зазначив співрозмовник агентства.

Довідка від “Аратти”. Як відомо, до призначення першим заступником Генерального прокурора України, а до того, заступником Генпрокурора, Пшонка був прокурором Донецької області.

Власне, вся його прокурорська кар'єра пов'язана з Донеччиною, де у 1980 році отримав призначення слідчим у прокуратуру м. Краматорська.

Цікаво, що Пшонка був не тільки правоохоронцем, а й встиг потрапити у компартійну номенклатуру: з 1983 до 1986 року був заввідділом адмінорганів Краматорського міському КПРС.

Звідти, у 1986 році повенувся у прокуратуру з підвищенням - став прокурором міста Краматорська.

У 1997 році Пшонка став заступником прокурора Донецької області, а з 1998 р до 2003 р. - очолював прокуратуру Донецької області.

З 2003 р. Пшонка працює у ГПУ.

Цікаво, що його син Артем - народний депутат від Партії регіонів.

Подейкують, що Віктора Пшонку і Президента Віктора Януковича пов'язують товариські стосунки, які тривають ще з часів їхнього спільного перебування у владі Донеччини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.