У “Громаді” називають урядові дорученя щодо мільйонів Лазаренка - дешевим піаром

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.06.2010 13:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10591

Примітивною PR-акцією назвав заступник Голови партії ВО «Громада» Олег Оленюк доручення Кабінету міністрів України Міністерству юстиції домогтися повернення в нашу державу активів, які начебто були вилучені з держбюджету колишнім прем‘єр-міністром Павлом Лазаренком.

Про це повідомила прес-служба партії.

«Не виключаю, - продовжив Оленюк, - що Прем‘єр-міністр Микола Азаров та Міністр юстиції Олександр Лавринович просто не володіють інформацією про хід слухань й сам вирок суду Північного округу Каліфорнії (м.Сан-Франциско). Бо якби вони володіли такою інформацією, то, напевне, не смішили б правників і просто обізнаних людей своїми далекосяжними висновками.

Адже звинувачення, на основі якого Лазаренку було винесено судовий вирок, жодним чином не стосується державних фінансів України.

У ньому йдеться виключно про стосунки Лазаренка з його колишнім діловим партнером Петром Кириченком. Суд вирішив, що екс-прем‘єр Лазаренко незаконно отримував частину прибутку від бізнесу громадянина Кириченка, хочу у Дніпрпетровську всі чудово розуміють, що цей бізнес був започаткований саме лідером «Громади» й ніколи не був би успішним без його опосередкованої участі. Однак, жодного стосунку бізнес Кириченка до державних фінансів ніколи не мав. Тому говорити про те, що в межах судового рішення у США було накладено арешт на якісь кошти, «вилучені з Держбюджету України» - це, принаймні, безвідповідальна позиція людини, що уособлює державну владу.

Чому така фахова людина, як Лавринович, вирішила повторити стару тезу колишнього президента Леоніда Кучми про повернення в Україну «мільйонів Лазаренка», які відразу допоможуть залатати усі бюджетні діри? На це питання може відповісти лише сам Міністр юстиції. Мабуть для цього знайшлися не так правові, як політичні підстави.

Що ж до міфічних «мільйонів Лазаренка», то усі вони чітко вказані у поданні Генпрокурора Михайла Потебенька про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України П.Лазаренка.

Там йдеться тільки про 900 тисяч гривень бюджетних коштів, витрачених на облаштування держдачі у Пущі-Водиці, закупівлю за бюджетні кошти збірних будинків для урядовців (звинувачення відкинуте американським судом, бо в діях Лазаренка не виявлено складу злочину) та про виділення державою кредиту агрофірмі «Наукова» на закупівлю племінної худоби (звинувачення теж відкинуто, бо звинувачення не встановило факту нанесення державі збитків). Якщо українські міністри вважають, що 900 тисяч гривень здатні врятувати бюджет держави від краху, то їм ніщо не забороняє виставити на продаж колишню держдачу №14 у Пущі-Водиці й отримати у 10 разів більше коштів, ніж було витрачено на її облаштування з Держбюджету. А взагалі-то годинник нинішнього мера Києва Леоніда Черновецького коштує значно дорожче за всі збитки, які начебто були завдані державі за прем‘єрства Лазаренка…» - нашголосив Оленюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.