Член Руху, який судиться з Януковичем через Голодомор, заявив про погрози на свою адресу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.06.2010 17:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10593

Член Хмельницької крайової організації Народного руху України Володимир Волосюк звернувся із заявою до генерального прокурора Олександра Медведька, в якій повідомив про погрози незнайомців знищити його.

Про це повідомили в прес-службі НРУ.

Рухівець повідомив, що 19 червня близько 16:00 на домашній телефон подзвонив незнайомий, який погрожував розправитися з ним. «Я взяв трубку і почув погрози незнайомого чоловіка про те, що мене знищать за писанину на Президента України та СБУ», - зазначено в заяві.

В.Волосюк вважає, що погрози надходять з верхніх гілок влади та пов’язані з його численними публікаціями в газеті «Голос Громади», де він, працюючи журналістом, пише про факти корупції у владній верхівці, Генпрокуратурі, СБУ, судах, а також про переслідування відповідними органами невинних людей.

Також Волосюк просить генпрокурора порушити кримінальну справу з цього приводу.

Як повідомлялося, 68-річний Волосюк судиться з Президентом України Віктором Януковичем, вимагаючи від голови держави попросити вибачення за заперечення Голодомору як геноциду українського народу.

Позивач, колишній адвокат, член Народного руху України просить суд змусити главу держави публічно вибачитися за заперечення Голодомору як геноциду українського народу.

“- У виступі перед Парламентською асамблеєю Ради Європи від імені держави Янукович заявив: не визнає, що мільйони замордованих під час Голодомору людей є трагедією”, — говорить Володимир Волосюк.

“- Ця людина порушила закон. Бо ж є рішення Верховного суду, що Голодомор визнаний геноцидом. Мене образило, що людина, за яку я голосував, таке заявила. Я зрозумів, що помилився в ньому”, - заявив позивач.

Слухання за позовом Волосюка до Януковича відбудуться у Печерському районному суді Києва 29 червня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.