Справа Гонгадзе. Медведько повідомив про фінішну пряму досудового слідства

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.06.2010 16:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10609

Розслідування кримінальної справи за фактом убивства журналіста Георгія Гонгадзе буде завершене у липні-серпні.

Про це повідомив генеральний прокурор України Олександр Медведько, виступаючи на засіданні Громадської гуманітарної ради, що провоходить під головуванням Президента.

«Як генеральний прокурор, у присутності Президента хочу заявити, в липні-серпні будемо оголошувати про закінчення цієї кримінальної справи», - сказав Медведько.

При цьому генеральний прокурор нагадав, що виконавці вбивства журналіста вже засуджені.

Довідка. Вбивство Гонгадзе було скоєне осінню 2000 року.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Г.Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. Ще один обвинувачений – Олексій Пукач – перебував у розшуку з 2005 року.

21 липня 2009 року у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Пукача було затримано. Після його затримання заступник голови СБУ Василь Грицак повідомив, що Пукач назвав замовників вбивства Гонгадзе і пообіцяв показати слідчим місце, де знаходиться голова журналіста.

28 липня 2009 року в Білоцерківському районі неподалік від села Сухоліси слідчо-оперативною групою були знайдені «фрагменти черепа, які можуть належати Георгію Гонгадзе». Зарубіжні експерти підтвердили, що фрагменти черепа, знайдені у місці, яке вказав колишній Пукач, належать Гонгадзе.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.