Суддівське свавілля на Канівщині: розстріляно відвідувача кафе

Автор/джерело -  © Kaniv.net



Дата публiкацiї - 29.06.2010 18:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10612

У ніч з 26 на 27 червня суддя Дарницького суду міста Києва Євген Ігорович Вовк разом з дружиною «відпочивав» в кафе села Бобриця Канівського району Черкаської області.

І суддя, і його дружина вели себе вкрай зухвало і були в стані сильного алкогольного сп'яніння. Спочатку дружина судді голосно вихвалювалася, що у неї є бойовий пістолет і їй «все пох ... й». А потім «виступив» і сам суддя Вовк, намагаючись влаштувати бешкет в кафе.

Присутні осмикнути п'яного дебошира побоювалися (цікаво чому? - прим."Аратти"), а судді явно хотілося пригод. Урешті-решт він вирішив причепитися до молодої людини, Олександра Купи і запропонував вийти з кафе поговорити.

На вулиці Вовк з криком «А мені пох ... й, що ти здоровий!», випустив у нього всю обойму з пістолета Макарова. Купа впав, після чого "суддя-супермен" почав жорстоко бити знайому Олександра, яка, почувши постріли, вибігла на допомогу до Олександра, який вже лежав без свідомості. Суддя зірвав з неї одяг і нижню білизну і спробував її зґвалтувати.

Дружина стікаючого кров'ю Олександра стала просити Вовка викликати «швидку». На що суддя гордо відповів, що йому, знову таки «пох .. уй» і що він «довічно недоторканний». Нарешті він пішов на милість і все-таки її викликав.

Хлопець, що опинився поряд, затискав Олександру рани, з яких юшила кров. На «швидкій» Олександра доставили в реанімацію, де він і знаходиться зараз в украй важкому стані. Одну кулю витягти з тіла так і не змогли. Решта 4 пройшли на виліт.

Тим часом до Бобриці послідовно приїжджали співробітники канівської, черкаської, а потім і київської міліції. У діях співробітників міліції вже сьогодні явно видно спроби зам'яти справу і вигородити суддю Вовка. Так, хлопця, який затискав рани постраждалому, вже забрали у відділок на три доби, побиту і дивом вцілілу від згвалтування дівчину довели до нервового зриву.

Так, що замість того, щоб прийняти від неї заяву про спробу зґвалтування і жорстоке побиття, наші доблесні правоохоронці швиденько відвезли її до Канівського суду (що, виявляється, працює навіть по неділях), який блискавично прийняв рішення, що замість медогляду і надання допомоги дівчину потрібно запроторити за ґрати, так як в її діях угледіли хуліганство. Слава богу, міліціонери все таки пішли на милість і відпустили нещасну до лікарні, де вона і знаходитися даний час з найсильнішим струсом мозку.

Простреленого Олександра намагаються звинуватити замаху на життя судді.

Примітно, що суддя Дарницького місцевого суду Євген Вовк нещодавно дійсно був обраний на посаду судді безстроково. Чи допоможуть зв'язки судді-«баклану» піти йому від відповідальності - питання риторичне.

Від “Аратти”: чинний Кримінальний Кодекс України визначає таке поняття, як необхідна самооборона. Саме з метою самооборони суддям дозволено збереження та носіння вогнепальної зброї.

Ст. 36 КК визначає, що необхідною обороною визнаються дії, вчинені з метою захисту охоронюваних законом прав та інтересів особи, яка захищається, або іншої особи, а також суспільних інтересів та інтересів держави від суспільно небезпечного посягання шляхом заподіяння тому, хто посягає, шкоди, необхідної і достатньої в даній обстановці для негайного відвернення чи припинення посягання, якщо при цьому не було допущено перевищення меж необхідної оборони. В даному випадку очевидно, що застосування вогнепальної зброї проти беззбройного громадянина було не тільки неправомірним, а й має явні ознаки злочину, оскільки громадянинові було нанесено декілька вогнепальних поранень.

Частина 3 ст. 36 КК визначає, що перевищенням меж необхідної оборони визнається умисне заподіяння тому, хто посягає, тяжкої шкоди, яка явно не відповідає небезпечності посягання або обстановці захисту. Перевищення меж необхідної оборони тягне кримінальну відповідальність лише у випадках, спеціально передбачених у статтях 118 та 124 цього Кодексу.

Виходячи з цього, ми публічно звертаємося до Генерального прокурора України Олександра Медведька з вимогою: ретельно перевірити всі обставини цієї справи і вжити заходів прокурорського реагування, визначенних чинним законодавством.

Ми звертаємося до Президента України Віктора Януковича, як гаранта наших конституційних прав з проханням поставити цю справу на свій контроль, оскільки в даному випадку є ознаки порушення конституційних прав і свобод громадян України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.