Шпигунський скандал. Росія визнала, що затримані у США чекісти - її громадяни

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.06.2010 22:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10614

МЗС РФ прокоментував заяву США про арешт групи російських “шпигунів”.

Згідно з заявою відомства, йдеться про російських громадянах, що в різний час опинилися на території США, які не здійснювали жодних дій, направлених проти інтересів США.

Міністерство відзначило, що американські власті повинні будуть забезпечити затриманим нормальне утримання в місцях їхнього перебування і гарантувати доступ консульських співробітників Росії та адвокатів.

"Розраховуємо, що американська сторона проявить у даному питанні належне розуміння, у тому числі виходячи з позитивного характеру нинішнього етапу розвитку російсько-американських відносин", - йдеться в заяві відомства Сергія Лаврова.

З 11 заарештованих лише про одного - Михайла Семенка - було достовірно відомо, що він є вихідцем з Росії. Крім того, за даними ЗМІ, арештована Енн Чепмен - Анна Чапман, випускниця РУДН, що залишила Росію у 2004 році і переїхала до Америки лише у лютому 2010 року.

Інші затримані мали нехарактерні для вихідців з Росії імена, проте американські слідчі вважають, що вони також росіяни. За припущенням слідчих, майже усі агенти користувалися підробленими паспортами.

Нагадаємо, що останню людину, що підозрювалася в шпигунстві на користь Росії затримали у вівторок, 29 червня, в аеропорту міста Ларнака на Кіпрі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.