Замість розслідування, українське керівництво мавпує Кремль

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 30.06.2010 11:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10616

В МЗС провели бесіди з представниками посольств Росії, США, Німеччини та Польщі щодо роботи некомерційних фондів, що координуються відповідними посольствами.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

Так, згідно із повідомленням, ці зустрічі були проведені у вівторок на доручення керівника МЗС Костянтина Грищенка заступниками міністра закордонних справ Русланом Демченком та Павлом Клімкіним.

"Заступники Міністра закордонних справ звернули увагу очільників дипломатичних установ США, Росії, Німеччини та Польщі на важливість неухильного дотримання відповідними неурядовими організаціями своїх статутних завдань та законодавства України", - зазначається в повідомленні.

Також вони відзначили те, що президент, прем'єр, міністр закордонних справ високо цінують той внесок, який міжнародні недержавні організації зробили в становлення та розвиток української демократії, ринкової економіки та громадянського суспільства.

"Такі інституції, як Фонд "Відродження", Фонд Фрідріха Еберта, Фонд Конрада Аденауера, Фонд Стефана Баторія, та багато інших послідовно надають істотну допомогу численними суспільно корисним ініціативам на загальноукраїнському та регіональному рівнях", - сказано в повідомленні.

Як відомо, в суботу керівнику українського офісу Фонда Аденауера Ніко Ланґе було заборонено в'їзд на територію України. Лише через 10 годин та завдяки втручанню вискокопосадових осіб його впустили.

На початку червня в своєму інтерв'ю Ланґе критично оцінив дії команди Віктора Януковича та зміни в Україні, які відбулися після його приходу. Тоді ж він також склав доповідь щодо перших 100 днів Януковича від імені Фонду Аденауера.

Як відомо, аналогічні події відбувалися деякий час тому у Росії, де за різноманітними звинуваченнями влади, була суттєво обмежена діяльність міжнародних неурядових фондів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.