Чергова партія космічних посадовців змінила стільці на нари

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.06.2010 14:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10621

Співробітники УСБУ Києва за два тижні, при отриманні хабарів на загальну суму понад 210 тисяч гривень, затримали чотирьох посадових осіб Київдержадміністрації.

Серед затриманих - посадова особа Головного управління з контролю за благоустроєм Києва. За нескладання протоколу і нескерування його на адміністративну комісії КМДА, яка приймає рішення про примусове знесення малих архітектурних форм столиці, він вимагав від приватного підприємця 50 тисяч гривень. 46-річного держслужбовця затримали в його службовому кабінеті, звідки він по телефону керував діями посередника. Помічника чиновника оперативники СБУ затримали у відділенні одного з київських банків, коли той намагався обміняти хабар від підприємця у доларах США на гривні.

Крім того, співробітники спецслужби викрили схему стягування хабарів, яку впровадили начальник і заступник ГУ з контролю за благоустроєм. Від власників МАФів посадові особи вимагали гроші в обмін на складені протоколи про порушення правил благоустрою столиці. Зловмисників затримали в момент передачі їм 45 тисяч гривень хабара.

СБУ також затримала в Печерському районі службовця Головного управління з питань внутрішньої політики КМДА. Використовуючи службове становище, 27-річний головний спеціаліст вимагав та отримав 115 тисяч гривень від представника комерційної структури за підготовку і узгодження дозвільної документації на проведення в Києві музичного фестивалю.

За фактами отримання хабарів у великому розмірі службовими особами, які займають відповідальне становище, прокуратура Києва порушила три кримінальні справи за ч. 2 ст. 368 (отримання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідне становище) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

Нагадаємо, минулого тижня в Києві затримали співробітника одного з районних підрозділів податкової міліції столиці за підозрою в отриманні хабара в розмірі 40 тисяч гривень від директора київського підприємства за непритягнення його до відповідальності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.