Міліція тупо відмовилась перейматися стеженням за журналістами (відео)

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 30.06.2010 15:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10622

Голосіївське районе управління міліції Києва відмовилося порушити кримінальну справу за заявою директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького про стеження за ним і журналістами телеканалу.

Допоможіть нашій незграбній міліції знайти «Ланос» з номером АА 9874 ЕВ

Про це повідомляє прес-служба каналу.

За її інформацією, Голосіївське райуправління міліції у Києві відмовилося порушувати справу за заявою директора телеканалу "ТВі" Миколи Княжицького про стеження за ним і журналістами телеканалу.

Як йдеться в постанові "в ході проведення заходів, спрямованих на встановлення власника автомобіля "Део-Ланос" з номерами АА 9874 ЕВ та осіб, які в ньому знаходились, було надано запит до УДАІ ГУ МВС України у м.Києві".

"Відповіді отримано не було. Враховуючи те, що в даний час встановити власника автомобіля "Део-Ланос" та осіб, які в ньому знаходились та опитати їх з приводу даної події не виявилося можливим, в порушенні кримінальної справи по даному факту відмовити", - сказано у документі.

У середу Княжицький звернувся зі скаргою до прокуратури Голосіївського району з проханням скасувати постанову районної міліції про відмову у порушенні кримінальної справи.

"Прес-служба каналу заявляє, що як стеження за журналістами невідомими особами, так і відмова міліції розслідувати цю справу ще раз може свідчити про те, що в Україні ведуться спроби запровадити цензуру на державному рівні", - сказано у повідомленні ТВі.

Від “Аратти”: Як загальновідомо, десять років тому за журналістом Георгієм Гонгадзе теж стежили невідомі, про що він неодноразово повідомляв правоохоронні органи.

Нагадаємо також, що тоді Гонгадзе було відмовлено у порушенні кримінальної справи за його заявою. Злочинці, які залишилися тоді безкарними, по-звірячому вбили журналіста.

Слідство у справі про вбивство Гонгадзе триває вже десять років. Ні родичі, ні громадськість досі не знає прізвищ організаторів, підбурювачів і замовників цього злочину.

Реакція МВС на факт незаконного стеження за журналістами зайвий раз підтверджує, що справа Гонгадзе, вбитого владою, так і залишиться нерозкритою. І, напевно, не останьою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.