Заукраїнці побачили у новому законопроекті про вибори порушення прав виборців

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.06.2010 19:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10625

Норма виборчого законопроекту Партії Регіонів про заборону висувати кандидатів на місцевих виборах партійним організаціям, зареєстрованим менше ніж за рік до виборів, є грубим обмеженням виборчих прав громадян

Про це заявив лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко.

На думку Кириленка, така норма не має жодних правових підстав і є відверто недемократичною.

«На виборах усі політичні сили повинні мати рівні права, а яким кандидатам віддати перевагу, мають вирішувати виключно виборці, а не конкуруючі партії», - переконаний голова партії «За Україну!».

«Партія Регіонів розуміє прагнення людей до оновлення влади і не хоче чесної конкуренції на виборах, тому й прагне не допустити партію «За Україну!» до виборчого процесу в багатьох місцевих громадах», - констатував Кириленко.

«Це яскравий приклад наступу режиму Януковича на фундаментальні права громадян. Намагаючись позбавити українців свободи слова, свободи зібрань і багатьох інших прав, влада тепер хоче відібрати у людей чи не найважливіше право - право вільно обирати своїх представників», - заявив Кириленко.

«Якщо ця норма залишиться, і багато партій на місцях не будуть допущені до участі у виборах, обрані у такій спосіб органи влади не можна буде вважати легітимними», - вважає лідер «За Україну!»


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.