Все таємне неминуче стає публічним. Стокгольмські піддавки

Автор/джерело -  © Дзекало тижня



Дата публiкацiї - 1.07.2010 15:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10636

Від кого засекретили рішення Стокгольмського арбітражу?

«Дзеркало тижня» публікує переклад тексту рішення Арбітражного інституту Стокгольмської торговельної палати (Швеція) у справі «Нафтогаз України» проти «РосУкрЕнерго» (Швейцарія). Ми готові були б поставити у цій справі крапку, констатувавши, що текст рішення є «протоколом договірного матчу».

Але незважаючи на те, що це випливає з тексту, оскільки «раптово» у травні 2010-го «Нафтогаз» відмовився від своєї попередньої позиції і погодився із вимогою «РосУкрЕнерго» задовольнити апетити компанії Дмитра Фірташа і «Газпрому» до остаточного винесення рішення Стокгольмського трибуналу, залишається чимало запитань. Головні з них: від кого засекретили рішення Стокгольмського арбітражу? Від «РосУкрЕнерго», якому, так само як і «Нафтогазу», арбітраж видав рішення? Від Zentrogas Holding AG, якому належить 50% акцій РУЕ, і яким практично володіє Дмитро Фірташ, медіабізнес-сотовариш голови СБУ Валерія Хорошковського? Від російського «Газпрому», який також володіє 50% акцій РУЕ і, як заявив учора голова газової монополії Олексій Міллер, їх поки не має наміру продавати? А навіщо? Адже і 50% доходу РУЕ - це прибуток «Газпрому».

Виходить, що українська влада, СБУ і «Нафтогаз» «засекретили» рішення Стокгольмського арбітражу тільки від українського народу і вітчизняного експертного товариства.

Можливо, від нас усіх намагалися приховати той факт, що нібито різні сторони процесу за стокгольмським рішенням та взаємним задоволенням підготували позиції для нанесення 24-мільярдного (а за словами В.Хорошковського, взагалі майже 34 млрд. грн.) удару по бюджету України. Міркуйте самі. Стаття 30 п.11 Закону України «Про інформацію» дає вам і нам таке право.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.