З Податкового кодексу виключать обшук платників податків?

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 2.07.2010 02:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10645

Детальний аналіз ухваленого у першому читанні проекту Податкового кодексу, проведений фахівцями Адміністрації Президента України, виявив ряд неузгодженостей законопроекту з Програмою економічних реформ.

Про це наголосив представник Президента в Україні у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

Він пояснив, що під час підготовки законопроекту до другого читання були внесені пропозиції змін і доповнень до проекту Податкового кодексу, спрямовані на реалізацію політики, закладеної у президентській Програмі економічних реформ на 2010 – 2014 роки.

Зокрема, зважаючи на те, що проект Кодексу не враховує такі положення Програми, як запровадження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, застосування принципу рентного доходу під час справляння до бюджету платежів за користування надрами, запропоновано доручити Кабінету Міністрів України внести до 1 травня 2011 року законопроекти щодо доповнення Кодексу відповідними положеннями.

За словами Юрія Мірошниченка, низка положень проекту Податкового кодексу потребують коригування, оскільки не узгоджуються із закладеною у Програмі політикою щодо дерегуляції та лібералізації підприємницької діяльності.

«Так, з метою запобігання розширенню підстав для втручання податкових органів у діяльність суб’єктів господарювання та недопущення посилення адміністративного тиску на платників податків передбачено виключення з проекту норм щодо запровадження таких нових форм контрольних заходів, як обстеження житла громадян, опитування фізичних осіб, дореєстраційний візит податкових органів та органів реєстрації, контрольні перевірки тощо.

Також скорочується запропонований у проекті Кодексу перелік обставин, які дозволяють податковим органам здійснювати документальні виїзні позапланові перевірки. Затягуванню проведення перевірок, що негативно позначається на роботі підприємств, запобігатиме скасування можливості зупинення керівником податкового органу проведення перевірок, а також зменшення їх тривалості», - наголосив Юрій Мірошниченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.