Звільнення двох урядовців здивувало опозицію

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 2.07.2010 12:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10652

Опозиційні депутати голосували за звільнення Володимира Семиноженка з посади віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань, бо він є прихильником ідеї створення союзної держави з Росією.

Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам заявив віце-спікер парламенту Микола Томенко.

«Наше голосування за відставку віце-прем’єра Семиноженка пов’язане з тим, що він є прихильником ідеї (створення) союзної держави з Росією з усіма складовими цієї союзної держави – просування радянських традицій, посилення російської мови», - сказав Томенко.

Водночас, віце-спікер зауважив, що депутати від коаліції мають детально пояснити, чому голосували за відставку віце-прем’єра.

Томенко зауважив, що сесійна зала ні перед звільненням колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Віктора Бойка, ні перед звільненням віце-прем’єра Семиноженка не почула жодних пояснень від коаліції та прем’єр-міністра Миколи Азарова.

«Тому історія з двома звільненнями виглядає, м’яко кажучи, дивною та непрозорою», - додав віце-спікер.

Як повідомлялося раніше, 26 березня віце-прем`єр-міністр Семиноженко заявив, що уряд розгляне ідею створення союзу України, Росії і Білорусі.

Його висловлювання викликали значний резонанс в українському політикумі.

2 квітня Семиноженко заявив, що вважає провокаційними дискусії з приводу його висловлювань щодо створення союзу України, Росії та Білорусі.

Сьогодні, 2 липня, Верховна Рада України звільнила Семиноженка з посади віце-прем`єр-міністра з гуманітарних питань.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 378 народних депутатів з 431 зареєстрованого у сесійній залі. Звільнення Семиноженка підтримали як фракції коаліції, так і опозиції. За його звільнення проголосували 153 із 172 народних депутатів із фракції Партії регіонів, 120 із 155 членів фракції БЮТ, 57 із 72 членів фракції НУ-НС, 18 із 20 членів фракції Блоку Литвина, у повному складі фракція КПУ і троє з чотирьох позафракційних депутатів.

Проект постанови про звільнення Семиноженка був внесений на розгляд ВР народним депутатом від БЮТ Ольгою Боднар.

У пояснювальній записці до постанови зазначається, що призначення Семиноженка “відбулося з порушенням Регламенту Верховної Ради України, без обговорення в Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.