Україна для людей. Киянам вже підвищують тарифи на метро

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 2.07.2010 13:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10653

Перший заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Попов не виключає можливості підвищення вартості проїзду у київському метрополітені до 2 грн.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

"Що стосується тарифів метрополітену, то там на виході чи є рішення суду, тобто там може так питання ставитись (про підвищення вартості проїзду)... На скільки я знаю сьогодні є рішення суду, чи є, чи на виході, я ще глибоко не розібрався, рішення суду відносно повернення по метро (вартості проїзду) до 2 грн... Якщо є рішення суду, то, що я можу сказати: його не можна не виконувати, я розберуся з цим з понеділка", - зазначив Попов.

Він підкреслив, що питання підвищення вартості проїзду у наземному громадському транспорті не розглядається.

Нагадаємо, з 31 січня 2009 р. у метрополітені Києва вартість однієї поїздки (по жетону) становить 1,70 грн. При придбанні проїзних квитків на основі пластикових безконтактних карток (проїзні квитки на 15 та 30 днів з дати першого проходу, на один календарний квартал, на один календарний рік та на кількість поїздок) понад вартості проїзного квитка стягується заставна вартість пластикової безконтактної картки в розмірі 7 грн. Проїзні квитки терміном на 15 та 30 днів на проїзд у метрополітені починають діяти з дати першої активації в автоматичних контрольних пунктах метрополітену, яку необхідно здійснити протягом 15 днів від дати придбання. В іншому випадку проїзний квиток вважається невикористаним і його вартість не повертається. Максимальна загальна кількість поїздок, яка може бути придбана на один проїзний квиток, не може перевищувати 50 одиниць. Термін дійсності проїзного квитка на кількість поїздок становить 6 місяців з дати придбання або останнього поповнення, незалежно від кількості невикористаних поїздок. Вартість невикористаних поїздок, що залишилися в проїзному квитку, в якого закінчився термін дійсності, не повертається. Автомати видачі жетонів працюють в двох режимах: на 2 грн - з видачею 1 жетону і 0,3 грн здачі та на 10 грн - з видачею 5 жетонів і 1,50 грн здачі. Вартість проїзних квитків на 1 календарний місяць становить: на один вид транспорту (метро) - 95 грн, на два види транспорту (метро-трамвай, метро-тролейбус, метро-автобус) - 150 грн, на чотири види транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) - 230 грн. Вартість проїзних квитків на 1 календарний рік становить: на один вид транспорту (метро) - 910 грн, на два види транспорту (метро-трамвай, метро-тролейбус, метро-автобус) - 1 тис. 430 грн, на чотири види транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) - 1 тис. 990 грн. Для учнів денної форми навчання річний проїзний квиток на один вид транспорту (метро) коштуватиме 228 грн, на два види транспорту (метро-трамвай, метро-тролейбус, метро-автобус) - 358 грн, на чотири види транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) - 489 грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.