Політичний дерибан. Прокремлівські “патріоти” люблять Росію за не задурно

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.07.2010 14:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10654

Проросійські сили, які діють в Україні, в своїй більшості дискредитують саму ідею взаємозв’язку двох народів. Головна їх мета - отримати право на витрачання російських бюджетних коштів, які поступають до України.

Про це в інтерв’ю газеті 2000 заявив голова Комітету Державної Думи РФ у справах СНД і зв’язків зі співвітчизниками, заступник голови ЛДПР Олексій Островський.

«З жалем спостерігаю, як деякі політичні діячі з Росії, маю на увазі в т.ч. і депутатів Державної Думи, воднораз, прокинувшись вранці, чомусь для себе вирішили, що саме вони є монопольними представниками і монопольними правовласниками на російсько-українські взаємини.

Створили на пострадянському просторі, зокрема на Україні, комфортні - в першу чергу для їх власної роботи - організації співвітчизників. Вони просто привласнили собі право на монополію в українсько-російських відносинах і тим самим часто в деякому роді навіть дискредитують ідею взаємозв’язку наших двох народів і необхідність взаємодії органів влади Росії з нашими співвітчизниками», - заявив Островський.

При цьому він відзначив, що багато проросійських сил в Україні не мають наміру консолідуватися, а ставлять перед собою одну мету - отримати право на витрачання російських бюджетних коштів.

«Існує також проблема, через яку російській владі, зокрема урядовій комісії з роботи зі співвітчизниками, Міністерству закордонних справ, та і мені в т.ч. як голові комітету, дуже важко взаємодіяти з нашими співвітчизниками. Суть проблеми в тому, що у співвітчизників і на Україні, і на пострадянському просторі в цілому немає жодного бажання консолідувати свої зусилля.

Більш того - вони гризуть один одного, топлять один одного... Ось в цьому кабінеті, та і на місцях, в тих країнах СНД, куди я виїжджаю на зустрічі зі співвітчизниками, з керівниками їх організацій, кожен окремо, вони говорять мені стільки гидоти один про одного, що волосся дибки встає!

А бажання одне - отримати право на витрачання російських бюджетних коштів, які надходять до тієї або іншої країни, зокрема до України. У цьому сенсі є питання до тих структур, які в Україні розподіляють російські бюджетні гроші. Як в цілому по Україні, так і в Криму зокрема», - сказав Островський.

Від “Аратти”: те, що "російські патріоти" люблять Москву за гроші Луб'янки - вже загальновідомо. Хіба що СБУ вже майже 20 років вперто не помічає цього явища, яке, до речі, чітко описано в чинному законодавстві України, зокрема - у Кримінальному Кодексі.

А чому - напевно не важко здогадатися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.