Американські вчені довели, що не в грошах щастя

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.07.2010 16:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10656

Американські вчені з університету Іллінойсу довели, що щастя людини полягає не в кількості грошей.

Згідно з результатами дослідження, задоволеність життям зазвичай зростає із збільшенням доходу, але це не обов'язково означає позитивні емоції.

На запитання соціологів у 2005-2006 роках відповіли понад 136 тис людей у 132 країнах, що представляють 96% населення планети. Результати відображають різноманітність культурних, економічних і політичних реалій різних куточків земної кулі.

Респондентів просили оцінити за десятибальною шкалою ступінь задоволеності основними потребами у їжі, житлі, зручностях, а також психологічних потреб. Крім того, вони повинні були відповісти на питання про позитивні і негативні емоції, пережиті у попередній день, про те, чи відчувають вони повагу з боку оточуючих, чи можуть покластися на друзів і родину в надзвичайній ситуації і наскільки вони вільні вибирати види повсякденної діяльності.

Як і в попередніх дослідженнях, встановлено, що задоволеність життям зростає в міру збільшення особистого й національного доходу. Але позитивні емоції, які зростають у міру збільшення доходів, більш тісно пов'язані з іншими факторами, такими як повага з боку оточуючих, свобода, соціальна підтримка і добре виконана робота.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британські вчені дійшли висновку - гроші приносять щастя, але тільки якщо у твоїх сусідів їх менше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.