Державний рекет посилиться

Автор/джерело -  © INTV



Дата публiкацiї - 5.07.2010 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10662

Керівництво Державної податкової адміністрації видало неофіційне розпорядження встановити максимально можливе податкове навантаження на всі підприємства.

За провал економіки проФФесорської команди розплачуватимуться платники податків. До останньої нитки

Про це повідомили джерела видання "Дзеркало тижня" (№25, 3-9 липня) у Державній податковій адміністрації.

Зокрема, за даними джерел, перевиконання плану зборів податків, про яке повідомив голова ДПА Олександр Папаіка, пояснюється неофіційним розпорядженням керівництва податкової встановлювати обов`язковість прив`язки збору податків з усіх підприємств для податкових адміністрацій на усіх рівнях і для усіх видів бізнесу до галузевого коефіцієнта, тобто до максимальних показників навантаження на найбільших платників податків галузі.

За словами О.Папаіки, у червні податкова перевиконала план збору податків на 6,5% - зібрано 9,8 млрд. грн., що становить близько 48% зростання порівняно з червнем 2009 року. Причину подібного зростання ДПА пояснює переглядом бізнесом, особливо великим, своїх доходів і відповідним підвищенням податкового навантаження на підприємство на 2-3%. При цьому формально податку з обороту в Україні не існує. Проте неформально навіть голова ДПА оперує саме цим критерієм, констатують експерти "Дзеркала тижня".

Як зазначає видання, хоча практика прив`язки до галузевого коефіцієнта існувала в ДПА завжди, шоком для підприємців стали масштаби цього явища і те, що на підставі коефіцієнтів розпочато планування робіт усіх місцевих податкових адміністрацій. Раніше ДПА конфліктувала через низький показник податкового навантаження тільки з великими корпораціями.

Проте за три місяці роботи нової влади високий коефіцієнт податкового навантаження з обороту став реальністю для підприємців усіх галузей бізнесу, відзначає "Дзеркало тижня".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.