Заповідник реліктового совка. Луганські комуністи подалися у гімнотворці

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.07.2010 12:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10664

Луганські комуністи готують новий «подарунок» луганцям. Після встановлення білбордів з Леніним і Сталіним вони вирішили переписати український гімн.

Представники КПУ вважають вірш Чубинського занадто сумним, а музику Вербицького занадто жалобною, а тому оголосили конкурс на нові слова для головної пісні країни.

Луганські комуністи оголосили конкурс на найкращий вірш для гімну України. Одна з умов – музична основа має бути гімном Української Радянської Соціалістичної Республіки. А ось слова треба написати інші. Текст має складатися з трьох куплетів і трьох приспівів.

Сучасний гімн України комуністам не до вподоби. Слова не відповідають духу молодої держави, а музика схожа на похоронний марш, каже один із ініціаторів конкурсу, депутат міської ради, журналістка Наталя Максимець:

«Для молодої країни, яка розвивається, яка дуже юна, у якої великі перспективи і дуже велике майбутнє, слова про те, що «ще не вмерла» і взагалі будь-яке згадування про смерть не повинно бути властиво гімну нашої країни»

«Не більш ніж PR-ходи»

Ідея з переписуванням українського гімну не нова. Цього року на цю тему вже висловлювалися деякі українські політики та представники творчої інтелігенції Дніпропетровська. Голова Луганської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Дмитро Снєгирьов все це називає українофобським наступом, коли об’єктами для зазіхання стають елементи державності – мова, герб, гімн… Ідею ж луганських комуністів він розцінює, як рекламну акцію, задля підняття низького рейтингу.

«Це не більш ніж PR-ходи, коли ідеології немає. Люди пробують привернути до себе увагу будь-якими дурнуватими акціями на кшталт білбордів зі Сталіним, встановлення пам’ятника тому ж Сталіну. А народ бачить, що то є комуністи і що вони собою являють», - сказав в коментарі Радіо Свобода Дмитро Снєгирьов.

«Позитивний» гімн опублікують на День незалежності

У луганському штабі комуністичної партії й справді розраховують на широку увагу з боку громадськості до конкурсу. Стверджують, що варіанти гімну вже почали надходити. Текст, який переможе, опублікують у місцевій пресі на День Незалежності.

Обіцяють: місця для слів про Леніна та партію у новому гімні не знайдеться, а ось позитиву буде вдосталь.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.