В ЄС не бачили газових ініціатив Януковича

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.07.2010 19:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10672

Брюссель не отримував пропозицій від Києва про будівництво нового газопроводу або створення міжнародного газотранспортного консорціуму.

Про це в понеділок заявила представник Європейської комісії Марлен Холзнер.

"Я можу сказати, що ми не отримали цих пропозицій - ні про будівництво нового газопроводу, ні щодо модернізації вже існуючого", - зазначила вона.

Холзнер повідомила, що перевірила це в понеділок зі своїми експертами та кабінетом комісара (Гюнтера Оттінгера, відповідального за енергетику).

Вона нагадала, що раніше Єврокомісія зі ЗМІ дізналася і про ініціативу створення міжнародного газотранспортного консорціуму за участю Росії, "але це також не було офіційно оформлено".

"Ми дізналися про це з преси, і ми сказали те ж саме, що якщо ми і будемо приєднуватися, ми можемо говорити і коментувати тоді, коли нам відомі деталі", - підкреслила представник комісії.

Крім того, Холзнер зазначила, що такі пропозиції повинні бути вивчені представниками європейського бізнесу з точки зору доцільності.

Крім цього, пропозиції повинні бути сумісні із законодавством Євросоюзу у сфері конкуренції та газового ринку.

Як відомо, 2 липня президент Віктор Янукович заявив, що Україна очікує від своїх партнерів у Європі та Росії відповіді на пропозицію про створення спільної компанії з будівництва нового газопроводу через свою територію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.