Восени Україну заслухають про стан свободи слова

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 5.07.2010 19:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10673

Міжнародна комісія з політики радіо та телебачення у Центральній та Східній Європі занепокоєна ситуацією зі свободою слова в Україні. Восени ця комісія заслухає звіт від української сторони про свободу ЗМІ.

Співголова комісії Ергард Бузек розказав Deutsche Welle, що з України вже надходили тривожні сигнали щодо свободи самовираження, свободи інформації та діяльності органів безпеки.

«Ми чуємо побоювання щодо можливих утисків або згортання свободи медіа в Україні. Водночас критика Білорусії щодо цього питання є набагато сильнішою», - зауважив Ерхард Бузек.

Він розповів, що Міжнародна комісія з політики радіо та телебачення тісно співпрацює з медіа-організацією Південно-східної Європи SEEMO.

Дискусія ще влітку

Європейські експерти з медіа наприкінці серпня в рамках Європейського Альпбах-форуму, що в Австрії, проведуть дискусію про свободу слова у Європі, зокрема і щодо ситуації ЗМІ в Україні.

Також , за словами Ергарда Бузека, у жовтні чи листопаді зберуться на нараду і члени міжнародної комісії політики радіо й телебачення у Центральній і Східній Європі. Українських представників теж запрошують на засідання комісії, аби вони об’єктивно поінформували представників міжнародної комісії про нинішній стан свободи слова в Україні.

Ще радянсько-американська ініціатива

Міжнародна комісія з політики радіо та телебачення у Центральній і Східній Європі була створена на початку 90-их років за ініціативи колишнього президента США Джиммі Картера.

Тоді він написав листа президенту СРСР Михайлу Горбачову з пропозицією започаткувати комісію для обміну міжнародним досвідом з телекомунікаційного бізнесу. Радянсько-американська ініціатива перетворилася на міжнародний проект, експерти якого слідкують за розвитком ЗМІ у центрально-та східноєвропейському регіоні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.