Француза, який порівняв паризький аеропорт з Африкою, оштрафували на 1,5 тис. євро

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 7.07.2010 02:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10679

Фразу “Ну тут просто як в Африці!”, яку француз кинув під час проходження контролю в аеропорту “Орлі”, визнали расистською та образливою для всіх вихідців з африканського континенту.

Поль Жиро де Ланглад

Виправний суд міста Кретьєн у Франції засудив колишнього французького префекта Поля Жиро де Ланглада до штрафу в розмірі 1,5 тисячі євро за те, що той порівняв паризький аеропорт "Орлі" з Африкою.

Наприкінці липня 2009 року, під час перебування на посаді префекта, Жіро де Ланглад проходив контроль в аеропорту "Орлі" та кинув фразу: "Ну тут просто як в Африці!".

Згідно з рішення суду, це висловлювання визнано расистським, оскільки "з цього випливає, що всі вихідці з африканського континенту мають загальною вадою некомпетентність і дезорганізованість".

Сам де Ланглад звинувачення на свою адресу категорично відкинув.

"Я просто хотів сказати, що там панував бардак ... Якби контроль був суворим, я б тоді сказав:" Ну тут просто як у Сінгапурі чи в США ", - заявив він.

Проте суд звернув увагу на те, що серед співробітників служби безпеки, які здійснювали перевірку, були темношкірі, а префект, крім усього іншого, мав вести себе більш стримано.

Разом з тим суд визнав як пом'якшувальну обставину той факт, що префект був стомлений тривалим контролем в аеропорту "Орлі", а також і те, що він вже поніс певне покарання у вигляді дострокового виходу на пенсію. Саме тому його засудили до штрафу тільки в 1,5 тисячі євро, а не 5 тисяч, як того вимагав прокурор.

Трьом співробітникам служби безпеки аеропорту призначено від 300 до 500 євро компенсації, а три громадські організації, які борються з расизмом, отримали по одному євро.

Від “Аратти”. Цікаво, а як би прореагували толерастичні судді, якби де Гланд повертався не з Африки, а з України, де бардаку в аеропортах не менше ніж на Африканському континеті, а серед співробітників служби безпеки “Орлі” були етнічні українці? Хоча, як засвідчують факти, українці за кордон, - не негри, чи то пак, - не євро-африканці, а так, щось середнє між худобою і рабами. З відповідним відношенням...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.