Міліція перегляне всі сторінки користувачів «Вконтактє»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.07.2010 14:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10690

МВС «божиться», що буде шукати там тільки порнографію, а також сцени насильства і вбивств.

МВС перегляне сторінки всіх користувачів соціальної мережі «Вконтакте», повідомляє «Багнет». Як заявив вітчизняним ЗМІ головний радник голови МВС в Україні Костянтин Стогній, правоохоронні органи будуть цікавити тільки наявність порнороликів в акаунтах людей.

Він стверджує, що це зроблено для протидії розповсюдженню порнографії в Інтернеті. Міліцію будуть цікавити дитячі порноролики, а також сцени насильства і вбивств. Але фахівці вважають, що таким чином міліція хоче встановити тотальний контроль над мережею та її користувачами. До речі, «Вконтактє» зареєстровано 70% українців, які взагалі користуються Інтернетом.

Експерти розцінюють такий крок як зазіхання на приватну інформацію про людину. Тому вони вважають, що користувачі будуть менше довіряти соціальним мережам, а також більшою мірою переберуться на іноземні ресурси, наприклад, Facebook. Із закордонними подібними ресурсами домовиться про такий доступ на сторінки їх користувачів практично неможливо. У той же час, на «Вконтактє» МВС може натиснути і пригрозити повним закриттям їхнього ресурсу на території України.

Раніше повідомлялося про те, що приватною інформацією з соціальних мереж «по повній» користуються адвокати при шлюборозлучних процесах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.