Релігійна маячня вчителя ледь не довела ученицю 5-го класу до самогубства

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.07.2010 17:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10697

Викладання курсу релігійної філософії в одній з шкіл Луганської області ледь не стало причиною самогубства учениці 5-го класу.

Релігійна маячня не має розумних меж

Луганський вчитель розповідав дітям про те, що за гріхи вони перетворяться на комах. Одну з учениць врятували від самогубства, повідомляє Схid.info.

Про цей шокуючий випадок повідомила учасникам засідання регіонального Консультативно-координаційної ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій щодо стимулювання впровадження предметів духовно-морального спрямування у закладах освіти ректор Луганського інституту післядипломної освіти Тамара Сорочан.

«Людина без педагогічної освіти став викладати курс. Він розповів дітям про те, що той, хто не дотримується певних норм і правил, буде в наступному житті комахою. Дві дівчинки-п'ятикласниці зрозуміли так, що вони в цьому житті вже досить нагрішили, щоб з ними це сталося, і одна з них вирішила покінчити життя самогубством. Завдяки тому, що батьки другої дівчинки перебували вдома, і дочка розповіла їм про рішення своєї подруги, вони врятували дитину», - розповіла подробиці надзвичайної події ректор інституту.

Згодом цим фактом займалася прокуратура. На прохання відомства співробітники інституту післядипломної освіти робили експертизу програми курсу. Як з'ясувалося, програму, за словами Т. Сорочан, «дозволили собі підписати вчені з досить відомими в Україні іменами. Хоча передбачена експертиза, затвердження на відповідних рівнях».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.