Трагедія на Азові (оновлено)

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.07.2010 20:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10700

Сьогодні вранці, в районі Єйської коси на Азовському морі (Краснодарський край РФ), під час купання у непризначеному для купання місці потонули шестеро дітей з дитячого табору та один вихователь.

Єйська коса

Рятувальники виявили тіло останньої, шостої дитини, що потонула у морі вранці 7 липня в районі Єйської коси, повідомляють російські ЗМІ.

Група з 63 дітей, які відпочивали в таборі "Азов", у супроводі сімох дорослих вирушила вранці 7 липня, близько 11:30 (по Москві), купатися в район Єйської коси, поблизу станиці Должанська. Як зазначила у ході перевірки прокуратура Краснодарського краю, обране вихователями місце не було призначене для купання через сильну течію біля берега.

Під час купання групу з кількох дітей захопило течією, на допомогу їм кинулися вихователі, один з яких в результаті потонув. Двох хлопчиків дорослі врятували - діти відправлені до лікарні в задовільному стані.

Шестеро школярів, учнів московської школи номер 1605, загинули. За попередніми даними МНС, це Нікіта Братцев (8 років), Дарина Терська (12 років), Єгор Ущеренко (10 років), Лідія Ануфрієва (12 років), Георгій Бай (10 років), Світлана Дюмбетова (15 років) і вихователь - 27-річний Віталій Морозов, педагог тієї ж московської школи, лауреат конкурсу "Вчитель року".

Представник рятувальної служби повідомив, що тіло шостої дитини було знайдено о 18:20 (за київським часом) приблизно на тому ж місці, де раніше були виявлені тіла ще п'ятьох школярів і вихователя.

Інформація про виявлення тіла шостого школяра була підтверджена і прес-службою Південного регіонального центру МНС Росії. В даний момент проводиться упізнання і встановлення особи дитини.

Пошукові роботи на місці трагедії

За фактом події порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 109 КК РФ (спричинення смерті двом і більше особам з необережності внаслідок неналежного виконання особою своїх професійних обов'язків). Розслідування події взяв під особистий контроль губернатор Краснодарського краю Олександр Ткачов. Він також розпорядився перевірити всі дитячі табори в регіоні на предмет організації безпечного відпочинку. Президент Росії Дмітрій Медведєв також дав доручення про перевірку всіх дитячих таборів на Кубані генпрокурору Юрію Чайці.

8 липня ЗМІ повідомили, що експерти знайшли сліди алкоголю в крові трьох вихователів краснодарського табору "Азов", які стежили за дітьми під час купання, що став 7 липня причиною загибелі шести дітей і педагога. Вихователі відправили купатися дітей, а самі сіли "відмічати" закінчення табірної зміни...

У місто Єйськ 8 липня прибув літак з родичами дітей. 9 липня тіла загиблих доставлять до Москви.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.