Святослав Вакарчук ініціював встановлення пам`ятника Володимиру Івасюку

Автор/джерело -  © Територія А



Дата публiкацiї - 2.10.2006 14:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1071

В день 750-річніці Львова львів'янин Святослав Вакарчук подякував рідному місту дарунком - ініціював встановлення у Львові пам'ятника видатному українському композитору Володимиру Івасюку.

Святослав Вакарчук: “...Ця людина стала для мене життєвим прикладом, а своїм талантом надихнула мільйони”

На урочистій церемонії з нагоди святкування 750-річчя Львова Святослав Вакарчук зі сцени Львівської опери звернувся до Вельмишанового пана міського голови міста Львова, а також до вельмишановних депутатів міської ради, та всіх львівян з проханням дати згоду на встановлення у місті пам'ятника Володимиру Івасюку.

Святослав Вакарчук повністю профінансує виготовлення та встановлення пам'ятника Володимиру Івасюку у Львові з грошей, зароблених власною творчістю як музиканта.

Святослав Вакарчук:
...Ця людина стала для мене життєвим прикладом, а своїм талантом надихнула мільйони. Його пісня розлетілася по цілому світу, несучи справжню музику та українське слово в часи, коли воно потребувало найбільшої підтримки. Вулицями Львова він ходив, повітрям Львова він дихав. І на мою думку, існує чудове і, мабуть, однозначне місце для цього пам'ятника. Це невеличка площа, що розташована на місці, де проспект Шевченка впирається в будинок профспілок, через цю площу проходить найкоротший шлях від музичної Академії до філармонії. Саме тут проходив Володимир, кожного дня навчаючись у Львівській консерваторії.

Могила Володимира Івасюка на Личаківському цвинтарі

В свою чергу міський голова Андрій Садовий позитивно сприйняв ідею Святослава Вакарчука, зазначивши, що вже невдовзі міська рада оголосить міжнародний конкурс на виконання скульптури.

Святослав Вакарчук звертається до Вас всіх з проханням підтримати ідею встановити Володимиру Івасюку такий гарний пам'ятник, якими є його пісні: світлоносні, проникливі, глибокі та щирі. Вічні… Як й сама постать Володимира Івасюка, спадщина якого й понині єднає українців у світі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.