Парламент передасть комунальні тарифи у руки прогнозованого Азарова

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 8.07.2010 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10710

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону №6419 “Про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України”.

За відповідне рішення проголосували 313 депутатів з 430 зареєстрованих в залі.

Законопроектом пропонується визначити правові засади організації та діяльності Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України. Згідно із проектом, комісія є колегіальним центральним органом виконавчої влади із спеціальним статусом, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України.

Згідно із проектом, основним завданням комісії є здійснення державного регулювання діяльності суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках. Передбачається, що комісія має забезпечити збалансування інтересів суб'єктів господарювання, споживачів їх товарів і послуг та держави, прозорість та відкритість на ринках природних монополій та суміжних ринках.

Проектом також передбачається, що комісія формуватиме і забезпечуватиме прогнозованість цінової і тарифної політики на ринках, які перебувають у стані природної монополії та суміжних до них ринків, сприятиме впровадженню стимулюючих методів регулювання цін, конкуренції на ринках з метою забезпечення ефективного функціонування відповідних галузей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.