Голова КС не виключає, що певні положення судової реформи будуть визнані неконстуційними

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 9.07.2010 12:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10726

Голова Конституційного суду Андрій Стрижак не виключає, що деякі норми закону про судоустрій можуть бути визнані неконституційними.

Про це він повідомив під час своєї підсумкової прес-конференції.

"Зараз робити висновки я б просто побоявся, бо я не знаю тексту (цього закону про судоустрій), я не знаю основні положення, але там дуже багато речей ... конкретна норма, яка може бути визнана неконституційною", - наголосив Стрижак.

Разом з тим, він підкреслив, що він ще не читав цей закон у повному обсязі, тому поки не може робити жодних висновків. Стрижак підкреслив, що цей закон ще не підписаний Президентом України і не набрав чинності.

"Але я переконаний, що він буде у нас предметом розгляду ... Відчувається, що є прийняті норми, які будуть предметом розгляду нашим судом", - підкреслив голова КСУ.

Як повідомлялося раніше, 7 липня Верховна Рада України прийняла закон про судоустрій і статус суддів. За відповідне рішення проголосували 260 депутатів з 264 присутніх в залі. ВР розглянула більше 550 поправок з 1724 запропонованих депутатами. Інші поправки не розглядалися.

"Закон визначає правові засади організації судової влади та здійснення правосуддя в Україні з метою захисту прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, прав та законних інтересів юридичних осіб, інтересів держави на засадах верховенства права, визначає систему судів загальної юрисдикції, статус професійного судді, народного засідателя, присяжного, систему та порядок здійснення суддівського самоврядування і встановлює систему та загальний порядок забезпечення діяльності судів та регулює інші питання судоустрою і статусу суддів", - сказано в повідомленні інформаційного управління ВР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.