Західну Україну затопило: евакуйовано понад 1100 людей

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 9.07.2010 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10729

У чотирьох областях Західної України – Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській через зливи, які пройшли останніми днями, відбулася евакуація людей з підтоплених населених пунктів.

Зокрема на Буковині вночі зі зони підтоплення відселено 887 людей. Через загрозу підтоплення в 12 населених пунктах 5 районів Чернівецької області (Вижницький, Кіцманський, Сторожинецький, Герцаївський та Новоселицький) було відселено 887 осіб, зокрема 184 дитини.

Повінь 22-29 червня уже спричинилася до жертв – тут загинули три особи (зокрема дві дитини 1996 та 2001 р.н.) та 1 особа вважається такою, що пропала безвісти. Стихія зруйнувала та пошкодила 2 тис. 47 житлових будинків, з них 101 – зруйновано повністю (I категорія), 698 – зазнали значних пошкоджень (II категорія), 1 тис. 248 – пошкоджено (III категорія).

На Прикарпатті через зливи 7-8 липня у 14 районах області (Богородчанський, Верховинський, Галицький, Долинський, Калуський, Коломийський, Косовський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський, Тисменицький, Тлумацький, Яремчанська міськрада) постраждало 133 населених пункти, з них повністю або частково підтоплено 85 населених пунктів, зокрема м. Івано-Франківськ. На сьогодні в області з зони підтоплення евакуйовано 217 людей. Через повінь фахівці Прикарпаття заявили про загрозу холери.

Вночі 9 липня також евакуювали 52 людей на Тернопільщині – внаслідок різкого підняття рівнів води в районі басейну річки Дністер відбулося часткове підтоплення в с. Коропець Монастириського району. Проведено евакуацію до родичів та сусідів з низько розташованих до горизонту р. Дністер житлових будинків 52 мешканців цього села з 18 житлових будинків.

Через зливи на Тернопільщині також вимило насип на залізниці, через що з колії зійшов перший вагон потягу.

Крім того, 228 житлових будинків підтоплено на Львівщині, однак тут потреби в евакуації наразі не було.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.