У коаліції зникла одностайність

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 9.07.2010 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10731

Фракція КПУ не голосуватиме за законопроект про Всеукраїнський референдум, якщо не буде врахована норма щодо обов’язкової імплементації рішення референдуму у ВР.

Про це журналістам в кулуарах Верховної Ради заявив голова КПУ Петро Симоненко.

"Закон про референдум треба приймати. Головна наша вимога, щоб у законі не було порушення Конституції ... Я буду наполягати на виключенні норми щодо можливості прийняття нової Конституції поза межами парламенту, щоб Конституція приймалася у Верховній Раді, як прописано в Конституції, а на референдумі проводилося лише обговорення", - сказав Симоненко.

В свою чергу, фракція Блоку Литвина вимагає виключити із законопроекту про референдум можливість скасувати політичну реформу.

Про це РБК-Україна повідомило джерело з керівництва фракції.

"Вчора, в кабінеті спікера ВР Володимира Литвина, до пізньої ночі проходила нарада з лідерами коаліції. І головна наша вимога, щоб в законопроект про референдум була включена поправка, яка заблокує можливість скасувати політреформи, тобто закону № 2222. Згідно нашим пропозиціям в законі слід прописати, що він набуває чинності з дня публікації і не розповсюджується на скасування раніше прийнятих законодавчих актів, зокрема це і стосуватиметься неможливості скасування політреформи", - сказало джерело.

Із слів депутата, в іншому випадку фракція Блоку Литвина не голосуватиме за законопроект.

Зазначимо, що у фракції Партії регіонів факт вчорашніх переговорів в кабінеті Литвіна підтвердили, проте питання про включення даної запропонованої норми в проект закону остаточно ще не вирішене.

Голова фракцій Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив раніше, що наразі продовжуються дискусії з цього питання.

За його словами, у нинішньому варіанті проекту закону передбачено, що результати референдуму не потребують додаткового затвердження у Верховній Раді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.