Лідер заукраїнців вважає, що скоро парламент буде нікому не потрібний

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.07.2010 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10732

Нардеп В’ячеслав Кириленко вважає, що з прийняттям закону про референдум у сучасній редакції парламент буде не потрібен: закони і Конституцію ухвалюватимуть на референдумі. Авторитарний режим прикриється фікцією народовладдя.

„Закон про всеукраїнський референдум передбачає, що нову Конституцію можна ухвалювати на референдумі, а також приймати та скасовувати закони України. Таким чином Верховна Рада стає непотрібною і, очевидно, наступним кроком з боку теперішньої влади має бути розпуск Верховної Ради взагалі за непотрібністю”.

Про це заявив лідер партії „За Україну!” Кириленко.

„Таким чином основна функція парламенту – законотворча – нівелюється і парламент стає непотрібним. Наступна конституційна реформа і, ухвалена на референдумі Конституція, буде передбачати мінімізацію будь-яких повноважень ВР. А це, нажаль, прямий шлях до авторитарного режиму”, - заявив парламентарій.

„Яку Конституцію запропонує Янукович і нова влада можна тільки здогадуватися, - сказав Кириленко, - Я думаю таку, яка буде надавати найменше повноважень парламентаріям, найменше повноважень місцевій владі, а найбільше – президентській вертикалі”.

„Коаліція вже ухвалила рішення про роботу до „переможного кінця”. А „переможний кінець” для них – це ухвалення закону про місцеві вибори і особливо закону про референдум. А ухваливши останній можна подумати про наступний крок – припинення існування Верховної Ради взагалі як такої”, - підсумував лідер партії „за Україну!”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.