Влада готує махінації під час місцевих виборів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.07.2010 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10733

Останнім часом влада активізувала підготовку до фальсифікації наступних виборів до органів місцевої влади.

Про це заявлвє прес-служба БЮТ.

Так цієї середи, на виконання рішення Януковича, урядом Азарова надтерміново ліквідовано Державну міграційну службу. Для Партії регіонів та її партнерів важливо, щоб питання реєстрації фізичних осіб були повністю повернуто у відання Міністерства внутрішніх справ. Влада планує фальсифікувати списки виборців через підрозділ МВС – Державний департамент з питань громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, який володіє базою персональних даних на все доросле населення.

З цих причин діючим урядом разом з Міністром внутрішніх справ також зроблено усе, щоб знищити Державне підприємство «Документ», яким за рішенням минулого уряду розпочата робота щодо переведення наявних паперових реєстраційних обліків фізичних осіб в електронний формат.

Нагадаємо, що через відсутність в Україні електронного обліку на минулих президентських виборах були зафіксовані масові випадки «двійників», неіснуючих будинків і навіть вулиць, де були зареєстровані сотні тисяч неіснуючих виборців. Це і стало запорукою перемоги Януковича.

Нині влада вже почала чистити списки виборців, зокрема у західних областях - в сторону їх зменшення, а у східних – в сторону їх суттєвого збільшення.

Прес-служба БЮТ інформує громадськість, що саме за дорученням Президента влада використовує другий шахрайський шлях – законодавчих змін. Так Урядом підготовлено і 6 липня ц. р. внесено на розгляд парламенту законопроект з промовистим номером № 6669, яким фактично узаконюються «каруселі» на виборах. Зокрема, пропонується надати органам ведення Реєстру виборців право тимчасово міняти виборцеві місце голосування без зміни його виборчої адреси. Також законопроектом пропонується додатково визначити поняття «Виборча адреса» для виборців, які не мають зареєстрованого місця проживання, військовослужбовців, виборців, що відбувають покарання, а також що проживають або знаходяться за межами України.

Усі ці наведені шляхи дій влади Януковича-Азарова несуть безпосередню загрозу народного волевиявлення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.