Ще більш, ніж сто тисяч українців вже стали іноземцями...

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.10.2006 18:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1074

Комісія при Президентові України з питань громадянства на своєму черговому засіданні розглянула матеріали щодо понад тисячі осіб про прийняття або припинення ними громадянства України.

Особливу увагу Комісія приділила темі забезпечення дотримання законодавства з питань громадянства та невідкладних заходів, що вживають у цій сфері МЗС та дипломатичні представництва України за кордоном.

Комісія звернула їх увагу на порушення термінів розгляду клопотань про вихід з громадянства МЗС, дипломатичними та консульськими установами, а також на необхідність термінового забезпечення дотримання вимог законодавства у цій галузі.

Оскільки така ситуація суттєво впливає на забезпечення прав громадянина, Президент України звернув увагу міністра закордонних справ на необхідність особисто розібратися та вжити заходів щодо недопущення порушень термінів розгляду таких клопотань у майбутньому.

Комісія при Президентові України прийняла рішення повернутися до розгляду питання про виконання Закону України “Про громадянство України” МЗС.

Служба забезпечення діяльності Комісії при Президентові України з питань громадянства взяла на постійний контроль виконання законодавства в сфері громадянства МЗС, дипломатичними представництвами та консульськими установами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.